Ζώνες

App Πολεμικών Τεχνών

Στις περισσότερες πολεμικές τέχνες, το επίπεδο ικανοτήτων, τεχνικής και εμπειρίας του αθλούμενου προσδιορίζεται με το χρώμα της ζώνης που φορά. Ο αρχάριος ξεκινά με την λευκή ζώνη και ανεβαίνοντας τάξεις φορά διαφορές έγχρωμες ζώνες (που διαφέρουν ανάλογα με την πολεμική τέχνη) καταλήγοντας στη μαύρη ζώνη. Όταν ο αθλούμενος φθάσει στη μαύρη ζώνη αποκτά και το πρώτο του dan. Στην συνέχεια, ο αθλούμενος μπορεί να αποκτήσει περισσότερα dan, ανάλογα με τις επιδόσεις και την ηλικία του, το χρώμα της ζώνης του όμως παραμένει μαύρο. Ο μέγιστος αριθμός dan που μπορεί να αποκτήσει ο αθλούμενος ποικίλει ανάλογα με την πολεμική τέχνη.

Η προαγωγή από τάξη σε τάξη, καθώς και η απονομή των dan, γίνεται κατόπιν εξετάσεων. Για κάθε πολεμική τέχνη, η εξεταστέα ύλη και οι εξεταστές ορίζονται από την αντίστοιχη παγκόσμια και ελληνική ομοσπονδία πολεμικών τεχνών. Οι ομοσπονδίες επίσης καθορίζουν το ελάχιστο χρονικό διάστημα που απαιτείται για την προαγωγή του αθλούμενου στην κάθε τάξη.

Εφόσον ο αθλητής έχει στην κατοχή του τουλάχιστον 2 έως 3 Dan και είναι άνω των 18 ετών, μπορεί να παρακολουθήσει την Σχολή Προπονητών που οργανώνει η Ελληνική Γενική Γραμματεία Αθλητισμού σε συνεργασία με τις αντίστοιχες αναγνωρισμένες ελληνικές ομοσπονδίες πολεμικών τεχνών. Μετά την αποφοίτησή του, και αφού περάσει τις δέουσες εξετάσεις, ο αθλητής αποκτά το δίπλωμα του προπονητή και έτσι μπορεί νόμιμα να ασκήσει το επάγγελμα του προπονητή για την πολεμική τέχνη στην οποία ειδικεύτηκε. Εναλλακτικά, κάποιος μπορεί να αποκτήσει άδεια επαγγέλματος και να ανοίξει την δική του σχολή πολεμικών τεχνών παρακολουθώντας και αποφοιτώντας με την σχετική ειδικότητα από το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) ενός πανεπιστημίου.

Από την ίδρυσή της, η Ακαδημία Πολεμικών Τεχνών Μέγας Αλέξανδρος, που εδρεύει στο γυμναστήριο Universal Studios στα Γιαννιτσά, έχει προετοιμάσει με επιτυχία εκατοντάδες μαθητές για όλες τις ζώνες καθώς και πάνω από 20 προπονητές που διατηρούν σχολές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Ηνωμένες Πολιτείες, Γερμανία, Ισπανία, κλπ.). Ο διευθυντής της Ακαδημίας Μάστερ κ. Δημήτριος Ινδόπουλος κατέχει τον μεγαλύτερο βαθμό στην Ελλάδα (8 Dan) και είναι αναγνωρισμένος εξεταστής τόσο για μαθητές με έγχρωμες ζώνες όσο και για προπονητές (κατόχους dan).

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ζώνες και τα dan και την διαδικασία απόκτησής τους, επικοινωνήστε με τον Μάστερ κ. Ινδόπουλο στην Ακαδημία Πολεμικών Τεχνών Μέγας Αλέξανδρος του gym Universal Studios, στα Γιαννιτσά.

Για να ενημερωθείς σχετικά με το ισχύον πρόγραμμα των Πολεμικών Τεχνών του γυμναστηρίου μας, κλίκαρε εδώ.

Διάλεξε ένα δώρο γνωριμίας και έλα να το απολαύσεις στο UNIVERSAL STUDIOS! Κλίκαρε τους παρακάτω συνδέσμους για να μάθεις περισσότερα σχετικά με τα Insider Apps του γυμναστηρίου μας: