Αγώνες

App Πολεμικών Τεχνών

Η ενασχόληση με το αγωνιστικό μέρος των πολεμικών τεχνών δίνει στον αθλητή την ευκαιρία να γνωρίσει διακρίσεις, δόξα, φήμη, αναγνώριση, επιτυχία και πολλές φορές οικονομική ευημερία. Ο αθλητής θα πρέπει να γνωρίζει όμως ότι για να φθάσει στο στάδιο των διακρίσεων θα απαιτηθεί σκληρή δουλειά, επιμονή και εστίαση για την επίτευξη στόχων, απόλυτη υπακοή και σεβασμός προς τους προπονητές και δασκάλους του, ήθος, σοβαρότητα, συνέπεια, και πειθαρχία. Ο αθλητής για να διακριθεί θα πρέπει να έχει εξαιρετική φυσική κατάσταση, να κατέχει άριστα την τεχνική και στρατηγική της πολεμικής τέχνης και να είναι ικανός να διατηρεί την συγκέντρωσή του και να ελέγχει το συναισθήματά του σε κάθε περίσταση.

Το αγωνιστικό μέρος των πολεμικών τεχνών είναι παρόμοιο για όλες τις ομοσπονδίες πολεμικών τεχνών. Για κάθε πολεμική τέχνη, οι αθλούμενοι ξεκινούν να μετέχουν σε τοπικούς φιλικούς αγώνες και στην συνέχεια αγωνίζονται σε διασυλλογικές συναντήσεις (π.χ. διασυλλογικούς αγώνες Βορείου Ελλάδος). Ακολουθούν τα πανελλήνια πρωταθλήματα, όπου ο αθλητής για να συμμετάσχει θα πρέπει να προκριθεί από την υπεύθυνη αναγνωρισμένη ομοσπονδία πολεμικών τεχνών. Αν διακριθεί στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, ο αθλητής μπορεί να ενταχθεί στην εθνική ομάδα που του δίνει την ευκαιρία να αγωνιστεί σε βαλκανικές, μεσογειακές, πανευρωπαϊκές, ολυμπιακές (για το Tae Kwon Do και Judo), και παγκόσμιες διοργανώσεις. Επίσης, υπάρχουν διάφοροι μαθητικοί αγώνες και αγώνες των ενόπλων δυνάμεων καθώς και πολλά open και διεθνή τουρνουά όπου μπορεί να συμμετάσχει οποιοσδήποτε αθλητής.

Οι αθλητές που διακρίνονται αποσπώντας τρίτη ή καλύτερη θέση σε μαθητικούς, διασυλλογικούς και πανελλήνιους αγώνες κερδίζουν μόρια που μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να βοηθήσουν τον βαθμό τους και να καταταγούν σε ευνοϊκότερες θέσεις στις πανελλήνιες μαθητικές εξετάσεις. Περισσότερα μόρια κερδίζουν οι αθλητές που διακρίνονται σε ευρωπαϊκές, ολυμπιακές και παγκόσμιες διοργανώσεις.

Η Ακαδημία Πολεμικών Τεχνών Μέγας Αλέξανδρος στα Γιαννιτσά, με προπονητή τον Μάστερ κ. Ινδόπουλο, ονομάζεται “Φωλιά των Πρωταθλητών” επειδή για 35 πρωτοπορεί με την ανάδειξη πάμπολλων πρωταθλητών σε πανελλήνιες, ευρωπαϊκές και παγκόσμιες διοργανώσεις. Η Ακαδημία μας θεωρείται από τις δραστηριότερες στον κόσμο έχοντας διοργανώσει μεγάλες διεθνείς συναντήσεις πολεμικών τεχνών στα Γιαννιτσά, επαγγελματικές βραδιές και ποικίλες αθλητικές εκδηλώσεις και επιδείξεις.

Για να ενημερωθείς σχετικά με το ισχύον πρόγραμμα των Πολεμικών Τεχνών του γυμναστηρίου μας, κλίκαρε εδώ.

Διάλεξε ένα δώρο γνωριμίας και έλα να το απολαύσεις στο UNIVERSAL STUDIOS! Κλίκαρε τους παρακάτω συνδέσμους για να μάθεις περισσότερα σχετικά με τα Insider Apps του γυμναστηρίου μας: